Jump to content
IGNORED

NOVA graphics card and NE2000 networkcard


Recommended Posts

I just got myself an Atari MegaSTE with a NOVA graphics adapter. i opened the box and saw it had an ISA videocard. i was wondering if this adapter also supports ISA networkcards. Did anyone try it and are there drivers for it. I like to use a NE2000 compatible ISA card.

 

TXG/MNX

Link to comment
Share on other sites

Yes, I know. It works pretty nice and I am using it every day. But this solution is not the best, because it use only 8 bit for communication, and is not interrupt driven. And last but not least it is not possible to build EtherNEC into the original TT case.

Link to comment
Share on other sites

Do you know if it possible to use EnterNEC to connect Falcon to a router, to use ADSL connection?

 

Normaly I am using PC as a router between my local network and catv internet. When my PC had broken harddrive I had Falcon with EtherNEC connected straight to cable modem. So I think there is no problem with ADSL. But be seure that your ADSL modem has Ethernet (some of them has USB instead)

Link to comment
Share on other sites

Do you know if it possible to use EnterNEC to connect Falcon to a router, to use ADSL connection?

 

Normaly I am using PC as a router between my local network and catv internet. When my PC had broken harddrive I had Falcon with EtherNEC connected straight to cable modem. So I think there is no problem with ADSL. But be seure that your ADSL modem has Ethernet (some of them has USB instead)

 

Yup, my modem is actually a ethernet router :) . Sorry to bother you again: what O.S. do you use with it? I still have MultiTOS :)

Link to comment
Share on other sites

Do you know if it possible to use EnterNEC to connect Falcon to a router, to use ADSL connection?

 

Normaly I am using PC as a router between my local network and catv internet. When my PC had broken harddrive I had Falcon with EtherNEC connected straight to cable modem. So I think there is no problem with ADSL. But be seure that your ADSL modem has Ethernet (some of them has USB instead)

 

Yup, my modem is actually a ethernet router :) . Sorry to bother you again: what O.S. do you use with it? I still have MultiTOS :)

 

I am running FreeMiNT 1.15.12. And I want to compile new MiNT 1.16 when I will have some spare time. I have complete UNIX environment form Sparemint. Package of Sparemint is possible install manually one by one or you can try installer like EasyMiNT or OSMD

 

http://sparemint.atariforge.net/

http://atari.st-katharina-apotheke.de/home...&texte=easymint

http://www.volny.cz/milarb/Atari/atari_e.html

Link to comment
Share on other sites

 

I am running FreeMiNT 1.15.12. And I want to compile new MiNT 1.16 when I will have some spare time. I have complete UNIX environment form Sparemint. Package of Sparemint is possible install manually one by one or you can try installer like EasyMiNT or OSMD

 

http://sparemint.atariforge.net/

http://atari.st-katharina-apotheke.de/home...&texte=easyminthttp://www.volny.cz/milarb/Atari/atari_e.html

 

Thanks. I'd like to try FreeMiNT/EasyMiNT, but before I need to buy HDDriver; you know, my Falcon still have the original 120MB HD, and I want to change it with a 2GB to try -any-MiNT.

I see some MiNT screenshots and it looks good.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Bonjour :)

 

I have an ADSL connection with no PC, only Ataris.

 

- DSL router-modem Netgear DG814 (4 Ethernet ports)

- MegaST4 with EtherNEC, STinG and MagiC 5.13

- Falcon with EtherNEC, STinG and MagiC 6.1

 

works very well, though sometimes I have to reapply the connection parameters (once per week) : the launch/boot of the router has failed.

 

Bye :)

Link to comment
Share on other sites

Bonjour :)

 

I have an ADSL connection with no PC, only Ataris.

 

- DSL router-modem Netgear DG814 (4 Ethernet ports)

- MegaST4 with EtherNEC, STinG and MagiC 5.13

- Falcon with EtherNEC, STinG and MagiC 6.1

 

works very well, though sometimes I have to reapply the connection parameters (once per week) : the launch/boot of the router has failed.

 

Bye :)

 

So, it works.... Thanks for the good info :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...