Jump to content
IGNORED

Atari 2600 wont work, any tips where to start off searching.


chriss

Recommended Posts

Well I just plugged it in and it didnt work. then i thought maybe a ic is not plugged right or the pcb has a crack...

i only see 2 things on the open atari:

some lines that look a bit brown and some rust where the silver box was..., the pcb itself looks pretty goot, the copper on it looks a bit strange but maybe its the way it should look like, a bit weavy or so...

 

so the hardware looks pretty good to me, exprect the power supply, on it its written:

9VDC 400mA and it gives 15V 1,5A, very strange thing...!

 

i tried both, channel 2 and 3... but my TV has an S and C (sat and cable?!) but both wont work, and this stupid atari hasnt even a power led..

 

anyone got some hints for me to start?

Link to comment
Share on other sites

Well I got it to run, partwise

i repaird the power supply *uff* and testet it with an other on 9V DC @ 500mA

 

now the atari is so nice and puts out a black screen. not sure whats wrong now, if its off the screen is flickering, means, its working now, and blackscreen is is some sort of error message, and its informative as an bluescreen from windows

 

anyone knows what to do now?

 

mfg Chriss

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...